Over mezelf , mijn gezin en mijn studies.

30-11-2021

Ik ben Marieke, moeder en pleegmoeder van 3 bijzondere kinderen.

Gehuwd sinds 2014 met Tom en wonende in de Kerkomtrek 11. 

Wij zijn sinds 2012-2013 actief als onthaalgezin en dit zette zich verder in een perspectiefbiedende pleegplaatsing sinds jaren.

In het middelbaar onderwijs volgde ik 4 jaar ASO en mijn laatste 2 jaar ' Jeugd - en Gehandicaptenzorg ' . ( 2006 ) 

Na mijn middelbaar onderwijs ging ik op kot in Roeselare en studeerde ik verpleegkunde, afstudeerrichting psychiatrie. ( 2009 )

Als jongere deed ik vakantiejobs en weekendwerk in het M.P.I. Maria Ter Engelen en in het Jan Yperman Ziekenhuis. 

Ik heb meerder jaren gewerkt binnen het PCM alsook binnen beschut wonen ' Eigen Woonst ' te Menen. Ik werkte er hoofdzakelijk binnen de psychosenzorg en dubbeldiagnose. Ik heb hier ook ervaring opgedaan met geïnterneerde patiënten alsook in de opnamedienst.

In 2013 - 2014 werkte ik als overkoepelende nachtverpleegkundige in een WZC te Roeselare. Hier was ik verantwoordelijk verpleegkundige gedurende de nacht. Hier deed ik hoofdzakelijk aan stervensbegeleiding, opvolging van bewoners en ondersteuning van de verzorgenden.

Sinds 2014 werk ik op de afdeling EPSI in AZ Groeninge als vaste nacht.  Dit is de spoedopname psychiatrie. Mijn hoofdtaken zijn detectie, interventie en dispatching. Ik ben binnen AZ Groeninge ook actief in het Crisis Support Team. Ik ben er o.a. afdelingsreferente ethiek, geriatrie en presente zorg.

Ondertussen ( 2012 )  ging ik in bijberoep aan de slag als zelfstandig thuisverpleegkundige

Ik heb tot juni 2021 in een groepspraktijk gewerkt in de regio van Geluwe, Wervik en Komen. Momenteel heb ik een eigen praktijk te Menen waar ik zelf coördinerend verpleegkundige ben.

Vrijwilligerswerk :

Ik ben vele jaren actief geweest binnen de Buddywerking Vlaanderen. ( oktober 2014 - oktober 2021 )

Momenteel ben ik nog actief bij de Vlaamse Vereniging voor Autisme

De Wonderboon is een eigen initiatief die sinds 2 jaar bestaat en zich hoofdzakelijk online afspeelt. Een groep waar ' levend verlies ' een plaatsje kreeg. We hebben ondertussen reeds meer dan 500 volgers.

Politiek :

Sinds meerdere jaren ben ik actief binnen het bestuur van Groen Menen, sinds 1 jaar ben ik voorzitter. 


Wenst u meer informatie? Dan kan u mij gerust een mailtje sturen.